Het team

Het team achter Citrus Food Concepts
Maatwerk

Wout Vereecken

Als geboren Zeeuws Vlaming –Getogen te Sas van Gent- beschouw ik mezelf als Vlaming, Een opvoeding gericht op de Bourgondische inslag, handig, hands-on, brains on the spot en zonder rancune voor een mening werd ik op mij 17e -veilig gewaand- achter gelaten in een Tilburgs studentenhuis.

Daar heeft de interesse voor eten en drinken zich ruimschoots verder ontwikkeld. Kwaliteit steeds plaats makend voor kwaliteit en vanaf mijn 14e -met interesse- bleef het een passie om mensen te verassen, te plezieren en af en toe met nieuwe ervaringen ook nieuwe connecties te maken. Het bleek al snel dat Vlaming en Brabander niet veel van elkaar verschilde.

Ondertussen mag ik mezelf Food and Beverage professional noemen, niemand die mij deze titel hoeft op te spelden. Ik ben trots op Citrus food Concepts en de contacten, klanten en relaties welke wij in relatief korte tijd op hebben gebouwd. Door kwaliteit en keuze om te blijven ontwikkelen, doen wij liever  geen concessies in kwaliteit. Dit is enkel mogelijk door nauw samen te werken en relaties duurzaam te onderhouden, waardoor deze relaties ook hun geheimen prijs geven.

Ons vak is breed en houdt nooit op, je moet van alles wat weten, maar bovenal draait ons vak om passie, de passie om “eager” te zijn, te willen weten, te willen zijn wie je bent, te willen delen met anderen en elke minuut te ontwikkelen.

Doe ik dat elke minuut? Nee, ik geniet, loop niet continue op de top van mijn kunnen, want ik ben een Bourgondiër, ik ben er van overtuigt dat bij tijd genieten zorgt voor gezonde geest om op de pieken in vorm te functioneren voor u, als klant.

Wij hebben klanten, u heeft gasten, mijn missie is om uw gasten een ultieme beleving te geven, terwijl u zichzelf te gast voelt.

Riley Sendar

Met een Limburgs/ Surinaamse achtergrond, een muzikale jeugd en een economische studierichting, broeide de interesse voor het koken op vanaf mijn studententijd. Met name vanuit mijn sociale kring en persoonlijke interesse. In die tijd kookte ik met vrienden regelmatig voor 20, en soms voor 40. De combinatie van ‘hobby’-kok en de herhaaldelijke positieve reacties van gasten en vrienden hebben samen gezorgd voor de motivatie om verder te gaan met koken. Het ontwikkelen van nog betere gerechten maken, lekkerdere gerechten maken, maar om mensen te zien en te horen genieten van wat wij kunnen is wat mij drijft.

Om inspiratie op te doen is reizen een van de middelen om dat te bewerkstelligen. Zuid-Amerikaanse landen hebben in dat opzicht veel los gemaakt en dat vertaalde zich naar nieuwe gerechten, zoals een ceviche, en nieuwe ideeën. Een van die ideeën leidde uiteindelijk naar ‘ Citrus Food Concepts.’  Met een leeftijd van 23 jaar maak ik samen met Wout al langere tijd mensen gelukkig met datgene wat we doen. Nu, onder de naam van Citrus gaan we daar vol overgave mee verder!

Inspireren